Contract - Poetic Living

design - features - healthcare design



Poetic Living

18 October, 2013

-By Cody Calamaio


Healthcare Environment Awards 2013

Student Winner
Designer: Minglu Lin, 
Clemson University
Where: Asheville, North 
Carolina (location of the 
proposed project)

Clemson University student Minglu Lin designed a palliative hospice care facility that inspires a serene and poetic feeling for its residents. The building appears as an eye-catching, floating box, which contains family support and administration, and sits atop a transparent, glass-enclosed lobby.

The central courtyard contains a healing garden where 
residents can grow their own food. A water feature flows to a pool 
below a chapel, and the water is a focal point for an outdoor meditation 
space. Residents are encouraged to interact with each other in the 
wider-than-normal corridors, and seating areas provide a view of the central courtyard. Rooms are designed with a family zone for increased privacy that contributes to the needs of long-term care. A patio and light well encourage a calming connection to the outdoors.

The jury praised Lin’s ability to “raise the level of the conversation” about long-term care. “Having a new generation take a look at how 
we treat people at that point in their life,” a juror says, “and incorporating nature into it—that is nice.”




Poetic Living

18 October, 2013


Healthcare Environment Awards 2013

Student Winner
Designer: Minglu Lin, 
Clemson University
Where: Asheville, North 
Carolina (location of the 
proposed project)

Clemson University student Minglu Lin designed a palliative hospice care facility that inspires a serene and poetic feeling for its residents. The building appears as an eye-catching, floating box, which contains family support and administration, and sits atop a transparent, glass-enclosed lobby.

The central courtyard contains a healing garden where 
residents can grow their own food. A water feature flows to a pool 
below a chapel, and the water is a focal point for an outdoor meditation 
space. Residents are encouraged to interact with each other in the 
wider-than-normal corridors, and seating areas provide a view of the central courtyard. Rooms are designed with a family zone for increased privacy that contributes to the needs of long-term care. A patio and light well encourage a calming connection to the outdoors.

The jury praised Lin’s ability to “raise the level of the conversation” about long-term care. “Having a new generation take a look at how 
we treat people at that point in their life,” a juror says, “and incorporating nature into it—that is nice.”

 


Post a Comment
Asterisk (*) is a required field.
*Username: 
*Rate This Article: (1=Bad, 5=Perfect)

*Comment:
 




follow us

advertisement


advertisement






advertisement


advertisement




Contract Magazine is devoted to highlighting creative interior design trends and ideas that are shaping the industry on a daily basis. Contract is proud to provide you with the most comprehensive coverage of commercial interior design products and resources that procure uniqueness when designing a space. Contract is the modern interior design magazine that recognizes fresh interior design ideas and projects powerful interior design resources.

 

Contract Magazine Home | Interior Design News | Interior Planning Products | Interior Design Research | Interior Design Competitions | Interior Design Resources | Interactive Interior Designing | Digital/Print Versions | Newsletter | About Us | Contact Us | Advertising Opportunities | Subscriber FAQs | RSS | Sitemap

© Emerald Expositions 2014. All rights reserved. Terms of Use | Privacy Policy