Babcock & Brown, San Francisco, Calif.
Benny Chan
Babcock & Brown, San Francisco, Calif.
May 10, 2010 SmithGroup-designed Babcock & Brown integrates ancient art with modernity.
VIEW PHOTOS »



Gallery Image Page Informaiton   [Run Gallery Manager] 
IMAGE INFORMATION
Link Image Title Caption Image
Babcock_01 The subdued palette of materials and textures creates an interior space that highlights the founder’s personal collection of 16th and 17th century artifacts.

 

Photo: Benny Chan/Fotoworks

 

Babcock_02 Elevators bring guests to Babcock & Brown’s reception on the top floor where they are greeted by a curvilinear reception desk.

 

Photo: Benny Chan/Fotoworks
Babcock_03 Each conference room is enclosed by full length glass store fronts to allow light to flood the core.

 

Photo: Benny Chan/Fotoworks
Babcock_04 Representative of diamond-plated steel, the metallic painted wall is a dramatic visual washed with light from above.

 

Photo: Benny Chan/Fotoworks
Babcock_05 Wave ceiling panels offer a decorative element and acoustical efficiencies while animating the space.

 

Photo: Benny Chan/Fotoworks
Babcock_06 Geometric forms were punched into the gypsum ceiling to capture framed views of the building's structure and volume, creating a stark contrast between the original building’s language and the recently installed modern elements.

 

Photo: Benny Chan/Fotoworks
Babcock_07 Each breakout area is watched over by one of Babcock’s many samurai warriors.

 

Photo: Benny Chan/Fotoworks
Babcock_08 Wherever possible, SmithGroup limited the use of non-renewable resources and selected environmentally friendly products, like low VOC paints, “green label plus” carpets, recycled rubber flooring, and renewed material countertops. Large glass windows were also utilized in the perimeter offices to allow light to penetrate the building's core.

 

Photo: Benny Chan/Fotoworks
Babcock_09 Wave ceiling panels

 

Photo: Benny Chan/Fotoworks