Bloomberg Headquarters, London, Designed by Jump Studios
Jump Studios
Bloomberg Headquarters, London, Designed by Jump Studios
Jul 08, 2011

Jump Studios humanizes Bloomberg’s London offices


VIEW PHOTOS »



Gallery Image Page Informaiton   [Run Gallery Manager] 
IMAGE INFORMATION
Link Image Title Caption Image
Bloomberg Headquarters, London, Designed by Jump Studios_01

Jump Studios was inspired by trees in the park outside the Bloomberg offices to simulate a forest glade in three stacked spaces that connect the work areas to the elevators.

Bloomberg Headquarters, London, Designed by Jump Studios_02 The designers exploited the glass walls that open onto the atrium to divide their trees into three sections so that they appear to be growing through the floors.
Bloomberg Headquarters, London, Designed by Jump Studios_03

Branches are assembled from fiberglass sections cast in only two molds, but differently configured to suggest a variety of shapes incorporating seating pads.

Bloomberg Headquarters, London, Designed by Jump Studios_04 The forest canopy comprises laser-cut sections of paint-covered foam that can be moved around to provide informal lounge seating. Benches and tables within the hollow fiberglass trunks provide a quiet retreat.