Marc Jacobs, Tokyo, Designed by Jaklitsch / Gardner Architects
Architectural Imageworks
Marc Jacobs, Tokyo, Designed by Jaklitsch / Gardner Architects
Aug 04, 2011 Jaklitsch / Gardner Architects creates a standout store for Marc Jacobs in Tokyo that reinforces the designer’s brand while gracefully responding to its environs
VIEW PHOTOS »



Gallery Image Page Informaiton   [Run Gallery Manager] 
IMAGE INFORMATION
Link Image Title Caption Image
Marc Jacobs, Tokyo, Designed by Jaklitsch / Gardner Architects_01 Illuminated sleek white Corian shelves and an oval cash wrap enveloped by fritted glass contrast with the dark exterior materials and draw customers in. The black and white materials used to define the building reflect the palette of the Marc Jacobs brand. The architect used flamed granite on the sidewalk surrounding the building and extended it inside as flooring to create a seamless transition from outdoors in.
Marc Jacobs, Tokyo, Designed by Jaklitsch / Gardner Architects_02 East Indian laurel wood on the stair treads contribute to the feeling of warmth and intimacy, luring customers to the residential-like spaces on the upper floor.
Marc Jacobs, Tokyo, Designed by Jaklitsch / Gardner Architects_03 The tripartite facade of the Marc Jacobs store in Tokyo cleverly makes use of illumination, materials, and pattern to establish a swanky yet understated presence—both night and day—amid a grouping of iconic retail shops in the city’s notable Omotesando fashion district.
Marc Jacobs, Tokyo, Designed by Jaklitsch / Gardner Architects_04 Wall-to-wall carpet, sycamore display units, and upholstered leather furniture by Christian Liaigre lend a living room–like quality to the women’s wear area on the second floor and the men’s below grade.
Marc Jacobs, Tokyo, Designed by Jaklitsch / Gardner Architects_05 Created by Kacper Dolatowski of Axon Lighting, hand-blown glass pendant fixtures of a domestic scale serve as a delicate focal point in the women’s apparel section. Fritted glass around the cash wrap offers a veiled glimpse of merchandise within, beckoning customers to come closer. An overhead light fixture echoes the oval shape of the cash wrap which, in turn, contrasts with the angular parallelogram that defines the building.