Nike Fieldhouse Store, Santa Monica, California, Designed by TVA Architects and Nike Retail Design
Lawrence Anderson
Nike Fieldhouse Store, Santa Monica, California, Designed by TVA Architects and Nike Retail Design
Sep 12, 2011 TVA Architects and Nike Retail Design roll out the first Fieldhouse Store in Santa Monica
VIEW PHOTOS »



Gallery Image Page Informaiton   [Run Gallery Manager] 
IMAGE INFORMATION
Link Image Title Caption Image
Nike Fieldhouse Store, Santa Monica, California, Designed by TVA Architects and Nike Retail Design_01 An expansive sheer glass bay projecting out above the recessed corner entry of the new Nike Fieldhouse store in Santa Monica attracts attention from the busy pedestrian promenade.
Nike Fieldhouse Store, Santa Monica, California, Designed by TVA Architects and Nike Retail Design_02 Inside the store, surrounded by a wire-reinforced balustrade, the large stair is accentuated by a white-tile wall sporting a graphic image of Nike’s co-founder Bill Bowerman and his mantra.
Nike Fieldhouse Store, Santa Monica, California, Designed by TVA Architects and Nike Retail Design_03 Stenciled black lines on the raw concrete floor create the impression of a running track. The black-painted metal ceiling deck is cut away to reveal portions of the upper level. The deck and exposed ducts are painted matte black.
Nike Fieldhouse Store, Santa Monica, California, Designed by TVA Architects and Nike Retail Design_04 Two backdrops of horizontal wooden boards rise through the center void and serve as backdrops for displays of Nike’s athletic shoes.
Nike Fieldhouse Store, Santa Monica, California, Designed by TVA Architects and Nike Retail Design_05 Wooden display walls framed with steel extend onto the floor like bleachers in the men’s clothing section. The bleachers serve as a backdrop for an array of merchandise. Lighting covered in wire mesh, together with the bleachers, help to evoke a fieldhouse aesthetic.