Penhaligon, Singapore, Designed by Jenner Studio
Michael Franke
Penhaligon, Singapore, Designed by Jenner Studio
Sep 23, 2011 A new fragrance shop exudes classic Victorian elegance and contemporary touches
VIEW PHOTOS »



Gallery Image Page Informaiton   [Run Gallery Manager] 
IMAGE INFORMATION
Link Image Title Caption Image
Penhaligon, Singapore, Designed by Jenner Studio_01 The front view into the shop is centered around a central pendant light in high-lacquered purple grape—the brand color for Penhaligon’s. Below the table stands a three piece in mirror and lacquered wood shaped as a giant bow. The bow table is central to the social fragrance profiling for which the brand is known.

 

Credit: Photos courtesy of Michael Franke

Penhaligon, Singapore, Designed by Jenner Studio_02 The northern wall of the store hosts a padded wall in leather and brass with extruded walnut lightboxes that hold the entire Penhaligon’s fragrance collection. Alongside the fragrance wall, a classic Victorian hall-stand and washbasin are restyled to lend a sense of provenance in the space. Further along the wall, a marquetry repeat pattern wall and polished lacquered wall boxes display the gentleman's product ranges.
Penhaligon, Singapore, Designed by Jenner Studio_03 The south side of the store is open to the mall and viewed through the fret work portholes. In each window bay, freestanding glass showcases are placed on whimsical barley corn legs, with drawers in lacquered wood and small, handmade, drop-and-pull brass handles. Cornice pellets with internal lighting are suspended above each showcase.
Penhaligon, Singapore, Designed by Jenner Studio_04 An Austrian ash floor was laid for the central walkway, while the external sides of the space were ringed with a custom-designed encaustic cement tiled floor from Jenner Studio. All the lighting in the space was custom designed for the project. These purple lacquered shades are suspended from etched brass poles and turned walnut orbs. Each light enters the ceiling through a laser-etched solid brass ceiling rose backlit with acrylic mirror.
Penhaligon, Singapore, Designed by Jenner Studio_05 The padded fragrance wall is a repeat bow pattern composed of more than 5,000 individual pieces made from leather, brass, walnut and acrylic. Each extruded lightbox is backlit with LED lighting through a diffused acrylic panel.
Penhaligon, Singapore, Designed by Jenner Studio_06 Throughout the space, three freestanding and moveable touch-and-feel tables are positioned to allow for product storytelling. The brass, laser-etched towers are internally lit (top and bottom) to create suspended aspect to the pieces.
Penhaligon, Singapore, Designed by Jenner Studio_07 Key to product integration throughout the space was the need to tie in the display modules. As such, Jenner Studio designed three varying platforms and displays in the brand colors.
Penhaligon, Singapore, Designed by Jenner Studio_08 As a nod to the brand's heritage, the Studio commissioned a mosaic and brass threshold, produced in Ireland and installed onsite in Singapore.