Corus Quay, Designed by Quadrangle Architects Limited
Richard Johnson
Corus Quay, Designed by Quadrangle Architects Limited
Sep 28, 2011 A new broadcast media headquarters targets three LEED® Gold ratings on Toronto’s waterfront
VIEW PHOTOS »



Gallery Image Page Informaiton   [Run Gallery Manager] 
IMAGE INFORMATION
Link Image Title Caption Image
Corus Quay, Designed by Quadrangle Architects Limited_01 The building is located on a former industrial pier along Lake Ontario, just a short walk from the rest of downtown Toronto.
Corus Quay, Designed by Quadrangle Architects Limited_02 The atrium’s three-story, adult-sized slide offers a playful respite (or a quick escape) from office life.
Corus Quay, Designed by Quadrangle Architects Limited_03 A focal point of Corus Quay’s light-filled atrium is a five-story bio-wall planted with tropical species that filter the air naturally.
Corus Quay, Designed by Quadrangle Architects Limited_04 Salvaged wood from Toronto’s Queen’s Wharf lines the lobby. The wave-like Corian ribbon draws the eye and transforms into the reception desk.
Corus Quay, Designed by Quadrangle Architects Limited_05 The eighth-floor lounge, which serves as a flexible hospitality space, features a lit Corian bar and a teak wall that separates the space from the eighth-floor theater.
Corus Quay, Designed by Quadrangle Architects Limited_06 Custom wallpaper lining the Edge New Music branded boardroom was created from the private rock-poster collection of the station, and a graffiti-style graphic emblazons the room’s glass walls.
Corus Quay, Designed by Quadrangle Architects Limited_07 The Dusk boardroom’s slick design includes a recycled-glass table, back-painted lipstick red, reflective patterned wallpaper, and a Hot Kroon chandelier by Piet Boon. A recycled-wood table sits under Sputnik-style light fixtures in the boardroom for the classic rock radio station.
Corus Quay, Designed by Quadrangle Architects Limited_08 Corus’s eighth-floor theater seats 100 and boasts dramatic views of downtown Toronto and Lake Ontario.
Corus Quay, Designed by Quadrangle Architects Limited_09 The climate-controlled data room features a monitor that displays Corus’s energy usage.