Ingersoll Rand

Ingersoll Rand
Apr 02, 2012
VIEW PHOTOS »



Gallery Image Page Informaiton   [Run Gallery Manager] 
IMAGE INFORMATION
Link Image Title Caption Image
Ingersoll Rand _01 IR_HQ_2 The broad, open floor plan of the original manufacturing site allowed Studio Fusion to construct a new mezzanine level. 

Photo Kevin Marlow

Ingersoll Rand _02 IR_HQ_3 Carpet tiles were specified not only for sound absorption in working spaces but to allow access beneath raised flooring.

Photo Kevin Marlow

Ingersoll Rand _03 IR_HQ_4 To avoid blocking natural light from inner spaces, glass walls were used for flexibility and the possibility for reconfiguration. “We wanted all the spaces to feel connected to each other in order to encourage collaboration,” Frye says.

Photo Kevin Marlow

Ingersoll Rand _04 IR_HQ_5 "This color palette was chosen not only for it’s timelessness but it also gives a sense of bright and simple understated elegance to the space," says Carrie Frye, LEED AP ID+C, CDT, and Studio Fusion principal.

Photo Kevin Marlow

Ingersoll Rand _05 IR_HQ_6 The open warehouse-like space allowed designers to create a mezzanine level, further maximizing the space at hand. 

Photo Kevin Marlow

Ingersoll Rand _06 IR_HQ_7 Glass walls were utilized to allow natural light to penetrate further into the building. 

Photo Kevin Marlow
Ingersoll Rand _07 IR_HQ_8 The new Ingersoll Rand offices were once dark and dingy manufacturing facilities. 

Photo Kevin Marlow

Ingersoll Rand _08 IR_HG_9 The designers chose a light, neutral palette to brighten up the space. 

Photo Kevin Marlow

Ingersoll Rand _09 IR_HQ_10 Building A, the first of completed renovations on the Ingersoll Rand corporate campus, is located in Davidson, N.C.

Photo Kevin Marlow

Ingersoll Rand _10 IR_HQ_11

A focal point for team synergy is an area the designers have dubbed the “soda can,” a cylindrical metal loop constructed around a ground-level vertical beam.

Photo Kevin Marlow

Ingersoll Rand _11 IR_HQ_12 The space has been designated as an informal break and town hall area with equal access to first floor and mezzanine level spaces.

Photo Kevin Marlow