Vancouver Community Library
Nic Lehoux
Vancouver Community Library
Jun 05, 2012
VIEW PHOTOS »



Gallery Image Page Informaiton   [Run Gallery Manager] 
IMAGE INFORMATION
Link Image Title Caption Image
Vancouver Community Library_01 Vancouver_01 A Douglas fir-lined ceiling in a four-story atrium is just one design element that makes the Vancouver Community Library an inviting gathering space for area residents.
Photo Nic Lehoux
Vancouver Community Library_02 Vancouver_02 Double-height space between floors four and five allows for an open feel and visual connection between floors. 

Photo Nic Lehoux  

Vancouver Community Library_03 Vancouver_03 With expansive windows and playful enclosures—an original design by Burgeon Group—the third floor feels more like a children's museum than a library.

Photo Nic Lehoux

Installation copyright 2011 Burgeon Group, LLC

Vancouver Community Library_04 Vancouver_04 Fifth-floor access leads to a verdant roof terrace with views of the Columbia River and Mount Hood. 

Photo Nic Lehoux

 

Vancouver Community Library_05 Vancouver_05 Fifth-floor access leads to a verdant roof terrace with views of the Columbia River and Mount Hood. 

Photo Nic Lehoux

Vancouver Community Library_06 Vancouver_06 Terracotta exterior cladding warms the glass-and-steel structure and visually connects to nearby masonry buildings. 

Photo Nic Lehoux

Vancouver Community Library_07 Vancouver_07 Ample computer terminals give visitors easy online access.

Photo Nic Lehoux