Cranbrook Art Museum
James Haefner
Cranbrook Art Museum
Jun 05, 2012
VIEW PHOTOS »



Gallery Image Page Informaiton   [Run Gallery Manager] 
IMAGE INFORMATION
Link Image Title Caption Image
Cranbrook Art Museum_01 Cranbrook_01 Each door in the Collection Wing is unique, with finely crafted custom hardware. 

Photo Jason Robinson  

Cranbrook Art Museum_02 Cranbrook_02 Niches for student artwork are built into the walls along circulation corridors. 

Photo Jason Robinson

Cranbrook Art Museum_03 Cranbrook_03 Each door in the Collection Wing is unique, with finely crafted custom hardware. 

Photo Jason Robinson

Cranbrook Art Museum_04 Cranbrook_04 The new building by SmithGroupJJR is a clear-glazed, red brick structure that has three receding volumes adjacent to the original tan-brick Eliel Saarinen building. Zinc-clad steel panels envelop the new loading dock. 

Photo James Haefner

Cranbrook Art Museum_05 Cranbrook_06 In the museum, renovation includes the installation of a new climate-control system and integrated lighting. 

Photo James Haefner  

Cranbrook Art Museum_06 Cranbrook_07 In the museum, renovation includes the installation of a new climate-control system and integrated lighting. 

Photo James Haefner

Cranbrook Art Museum_07 Cranbrook_08 The print study room in the Collections Wing provides layout and research space while maintaining temperature and humidity at constant levels. 

Photo James Haefner

Cranbrook Art Museum_08 Cranbrook_09 Numerous artworks are meticulously stored in the new climate-controlled building. 

Photo James Haefner

Cranbrook Art Museum_09 Cranbrook_10 The Collections Wing's main vault stores a wide variety of 20th Century modern furnishings. 

Photo James Haefner

Cranbrook Art Museum_10 Cranbrook_11 The museum renovation includes the installation of a new climate-control system. Saarinen's coffered-ceiling lighting was updated with LEDs, replacing fluorescent fixtures. New spotlights can be easily affixed and angled to properly light artwork.
Cranbrook Art Museum_11 Cranbrook_13 New triple insulated windows in the renovated original Saarinen building facilitate energy efficiency. In addition, continuous airflow slots were included for more uniform ventilation, replacing Saarinen's ceiling-mounted forced air vents.

Photo James Haefner