Dale and Frances Hughes Cancer Center
Ron Blunt
Dale and Frances Hughes Cancer Center
Oct 08, 2012
VIEW PHOTOS »



Gallery Image Page Informaiton   [Run Gallery Manager] 
IMAGE INFORMATION
Link Image Title Caption Image
Dale and Frances Hughes Cancer Center_01 DFHughes_01 The dramatic lobby space contracts and opens up, similar to the landscape of the Poconos. A staircase in the middle is a sculptural element, like a mountain, and select colors red and blue add to the modern appearance. Lighting is unobtrusive, and the wood and acrylic panels are a metaphor for the natural landscape.

Photography Ron Blunt
Dale and Frances Hughes Cancer Center_02 DFHughes_02 The courtyard vegetation contrasts with the modern, orthogonal cancer center.

Photography Ron Blunt
Dale and Frances Hughes Cancer Center_03 DFHughes_03 An Internet café wraps around a meditation room that is enclosed by a wood and acrylic wall.

Photography Ron Blunt
Dale and Frances Hughes Cancer Center_04 DFHughes_04 Partitions of reconstituted wood panels, and a slot revealing birch tree elements within a red wall are natural elements within the modern interior.

Photography Ron Blunt
Dale and Frances Hughes Cancer Center_05 DFHughes_05 The visual connection with the outdoor courtyard helps enliven a waiting area, where the partitions mimic the irregular patterns of nature. The courtyard is landscaped with native vegetation, boulders, and winding paths.

Photography Ron Blunt
 
Dale and Frances Hughes Cancer Center_06 DFHughes_06 Custom partitions of MDF and reconstituted wood define a waiting area. The use of color is spare in a palette of primarily blue and red.

Photography Ron Blunt
Dale and Frances Hughes Cancer Center_07 DFHughes_07 Infusion bays are separated by custom partitions. The partitions have two variations: one with a television monitor and one with a translucent acrylic door that can be opened or closed.

Photography Ron Blunt
 
Dale and Frances Hughes Cancer Center_08 DFHughes_08 The cancer center is designed to be timeless, and connects to the existing medical center with a pedestrian skywalk. 

Photography Ron Blunt