Kaleida Health Gates Vascular Institute and UB Clinical Translational Research Center
Björg Magnea Architectural & Interior Photography
Kaleida Health Gates Vascular Institute and UB Clinical Translational Research Center
Oct 08, 2012
VIEW PHOTOS »



Gallery Image Page Informaiton   [Run Gallery Manager] 
IMAGE INFORMATION
Link Image Title Caption Image
Kaleida Health Gates Vascular Institute and UB Clinical Translational Research Center_01 Kaleida_01 Curvilinear finishes and furnishings on the interior echo the building’s exterior form.

Photography Björg Magnea Architectural & Interior Photography    
Kaleida Health Gates Vascular Institute and UB Clinical Translational Research Center_02 Kaleida_07 A wooden enclosure frames a waiting area.

Photography Björg Magnea Architectural & Interior Photography    
 
Kaleida Health Gates Vascular Institute and UB Clinical Translational Research Center_03 Kaleida_02 The glass box form is defined by fluid ribbons that allude to the vascular studies conducted within. Fritted glass clads the north and south facades, and baffles shade the curtain wall on the east and west facades.

Photography Björg Magnea Architectural & Interior Photography    
Kaleida Health Gates Vascular Institute and UB Clinical Translational Research Center_04 Kaleida_03 The building’s fluid lines are interpreted here in the nurse stations. A series of monochromatic bright accent colors along the face of the nursing and reception stations are used as a wayfinding tool.

Photography Björg Magnea Architectural & Interior Photography  
Kaleida Health Gates Vascular Institute and UB Clinical Translational Research Center_05 Kaleida_05 Curvilinear finishes and furnishings with a geometric area rug echo the building’s exterior form.

Photography Björg Magnea Architectural & Interior Photography
Kaleida Health Gates Vascular Institute and UB Clinical Translational Research Center_06 Kaleida_06 The institute’s three-story entry lobby is defined by a suspended wooden cube and various comfortable seating areas. A transitional screen, formed from fiberglass-reinforced gypsum, features a pattern that references stem cell research.

Photography Björg Magnea Architectural & Interior Photography
Kaleida Health Gates Vascular Institute and UB Clinical Translational Research Center_07 Kaleida_08 Patients stay in “hotel” floors with individual recovery rooms that are capable of accommodating family members as well.

Photography Björg Magnea Architectural & Interior Photography