Old Town Recovery Center
Michael Mathers
Old Town Recovery Center
Oct 08, 2012
VIEW PHOTOS »



Gallery Image Page Informaiton   [Run Gallery Manager] 
IMAGE INFORMATION
Link Image Title Caption Image
Old Town Recovery Center_01 OldTown_01 Subwaiting areas are situated along the courtyard perimeter to reduce patient stress. In keeping with the non-clinical design concept, the team specified luxury vinyl tile in a faux white-oak finish—a far cry from the flecked pastel floors of other facilities.

Photography Michael Mathers
Old Town Recovery Center_02 OldTown_02 Though not accessible to patients, the planted courtyard is a tranquil focal point, visible from four sides.

Photography Michael Mathers
Old Town Recovery Center_03 OldTown_03 Planned with future expansion in mind, the building could include a residential component to be built on top of the structure.

Rendering courtesy SERA Architects
Old Town Recovery Center_04 OldTown_04 The Living Room is a skill-building space where patients can socialize and cook; its visual connection to the neighborhood helps patients perform activities of daily living in a normalized setting.

Photography Michael Mathers
Old Town Recovery Center_05 OldTown_05 The slatted wood balustrade of the main staircase allows views into the courtyard.

Photography Michael Mathers
Old Town Recovery Center_06 OldTown_06 The Old Town Recovery Center building is designed to be an open, comfortable addition to its Portland neighborhood, avoiding a clinical or closed-off appearance.

Photography Michael Mathers